lauantai 14. kesäkuuta 2014

HÄÄKAKKU - WEDDING CAKE


Valtavilla hääkakuilla jatketaan. Tällaisen kakun tein viime viikonloppuna noin 100 hengen hääjuhliin. Kakku on jo suurien hääkakkujen suosikkimakuvaihtoehdoksi muodostunut mehevä porkkanakakku tuorejuustotäytteellä. Täytyykin ottaa tavaksi mitata näiden taivasta hipovien hääkakkujen korkeus. Pelkästään alimalle kerrokselle taisi tulla korkeutta noin 20 cm, joten kyseessä oli taas aikamoinen torni kuljetettavaksi. Kakku saatiin kuitenkin hienosti juhlapaikalle kruunaamaan häätunnelma. Koristeeksi tein sokerimassasta saman tyylisiä kukkia kuin morsiamen hääpuvussa.

Tällä viikolla on pitänyt jälleen kiirettä, kun toissapäivänä kuvattiin peräti neljä kakkua ja kahden värisiä kuppikakkuja ihan huikeita lehtikuvia varten. Harmi, että pääsen vasta syyskuussa näyttämään, miten mielettömiä kuvia saatiin aikaiseksi. Jotain kuvien tasosta kertoo se, että viittä valokuvaa oli tekemässä neljä ihmistä kuuden tunnin ajan. Jälleen kategoriassa asioita joista en olisi muutama vuosi sitten uskaltanut edes unelmoida. Vitsi tiedättekö, että kakkujen tekeminen on aivan huippua!


In English

I made this cake for a beautiful wedding last weekend. This cake was even bigger than the previous one I made two weeks ago. The lowest tier is about 20 cm high alone so the cake was quite a tower. The cake is a carrot cake with cream cheese filling and the decorations are made of sugar paste. I've been busy this week making four cakes and a selection of cupcakes for an amazing magazine photo shoot. Can't wait to show you the results in September!
13 kommenttia:

 1. Itseäni on usein mietittänyt tällaisten hääkakkujen leikkaaminen, leikataanko kakut ihan "paikallaan" vai irrotetaanko ne toistensa päältä leikkaamista varten? Onko siis jokaisen kakun alla joku alusta, jotta ei vahingossa leikkaa alempaa kakkua? :D
  Ja onko kakkujen alareunassa ihan satiininauhaa? Miten niiden "yhtymäkohta" on laitettu, rusettia ei taida olla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkaaminen onnistuu helposti, koska kerrosten välissä on kunnolliset tukilevyt. Kakkua syödään kerros kerrokselta ja aina kun yksi kerros on syöty, nostetaan välilevy pois jo jatketaan seuraavasta. Satiininauhat on kiinnitetty pienellä tipalla pikeeriä ja nauhoja avataan sitä mukaa kun kakkua leikataan :)

   Poista
 2. Aika mahtavan kokoinen tuo on, sitä ei ees näissä kuvissa osaa ees hahmottaa kunnolla! Ja niin uskomattoman hieno! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuvat hämää kyllä monella tapaa ja tällä kertaa kakku näyttää pienemmältä kuvassa kuin mitä olikaan :D

   Poista
 3. Onpa valtava ja kaunis <3. Onko tuo keskimmäinen kerros yksi kakku vai onko siinä keskellä välilevy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) keskimmäisen kerroksen keskellä on välilevy niin kakku pysyy paremmin kasassa ja on helpompi syödä :)

   Poista
 4. Miten tälläisten kakkujen kuljettaminen onnistuu? Miten kakku pidetään viileänä, jos on pitkä matka? Teen heinäkuussa ristiäiskakun ja se pitäisi kuljettaa 3 h ajomatkan päähän. Kakusta tulee ihan yksikerroksinen, mutta silti tämä mietityttää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmäsäilytystä vaativien kakkujen kuljettaminen on aina haastavaa ilman varsinaista kylmäkuljetusta. Käytännössä tarvitsisit kunnollisen "ruokateollisuuden" käyttöön tarkoitetun kylmälaatikon, jossa kylmälevy on kakun yläpuolella, koska kylmä ilma painuu alaspäin. Lisäksi lämpötilaa tulisi tarkkailla ja sen pitäis kuljetuksen aikana pysyä alle 6 asteessa. Tästä syystä en itse kuljeta kermaa, tuorejuustoa yms helposti pilaantuvia raaka-aineita sisältäviä leivonnaisia muille paikkakunnille. Pitkässä kuljetuksessa on riskinä vielä kakun hajoaminen, mutta ensisijaisen tärkeää on tietysti, että tuote ei pilaannu matkalla :)

   Poista
 5. Nää on niiiiiin ihania nää sun kakut! Tarpeeks yksinkertaisia, kauniita. Uskaltaako näihin suuriin kerroskakkuihin tehdä miten paksut täytekerrokset? Vai tukeeko tukikepit niin hyvin että voi tehdä reilun täytteen? Ja mistä olet tuon alustan hommannut? Itse tarviisin kans suurelle kakulle jonkun "lautasen". T.Tanja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Paksut täytekerrokset voi tehdä, jos täyte on tarpeeksi jämäkkää, esimerkiksi hyydytetty liivatteella. Tukirakenteet saavat silloin olla myös tukevia, esimerkiksi paksuja putkia. Alusta on Briteistä tilattu, mutta niitä taitaa saada ainakin Leipurin putiikista tilattu myös :)

   Poista
 6. Mitä sokerimassaa käytät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tukusta saatavaa Pasta di zucchero premium bianca -sokerimassaa. Koristeiden tekemiseen käytän squires kitchenin kukkamassaa ja fun cakesin sokerimassaa.

   Poista
 7. Hello, i am glad to read the whole content of this blog and am very excited and happy to say that the webmaster has done a very good job here to put all the information content and information at one place.

  VastaaPoista

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...