perjantai 18. huhtikuuta 2014

VALKOSUKLAA PÄÄSIÄISMUNAT - WHITE CHOCOLATE EASTER EGGS


Hyvää pääsiäistä kaikille! Tässä vielä muutama kuva Ilta-sanomien lehtijuttua varten tekemistäni pääsiäismunista sekä ohje munien tekemiseen. Koristelussa on vain taivas rajana, joten rohkeasti vain kokeilemaan erilaisia nonparelleja ja sokerikoristeita!

Valkosuklaapääsiäismunat:

3 kpl kananmunia
250 g valkosuklaata

Pikeeri:
Kananmunan valkuaista
Tomusokeria

Elintarvikesprayväriä
Etukäteen tehtyjä sokerimassakukkia
Nonparelleja


Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Tee neulalla pieni reikä kananmunan pohjaan ja suurenna reikää pikkuhiljaa sopivan kokoiseksi. Riko cocktailtikun avulla keltuainen reijän kautta. Kaada kananmunan sisältö kulhoon muuta käyttöä varten. Tyhjennä kaikki kananmunat samoin. Huuhtele kananmunien kuoret useaan kertaan lämpimällä vedellä. Laita kuoret uunipellille ja nosta pelti uuniin keskitasolle 10 minuutiksi, jolloin kuoret kuivuvat ja bakteerit kuolevat. 

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Laita valkosuklaa pursotinpussiin tai pakastepussiin ja leikkaa kulmaan reikä. Asettele jäähtyneet kananmunan kuoret munakennoon ja pursota valkosuklaa kuorien sisälle. Sekoittele cocktailtikun avulla suklaata kuorien sisällä, jotta ilmakuplat rikkoutuvat. Siirrä suklaamunat jääkaappiin jäähtymään vähintään tunnin ajaksi.

Irrota varovasti kananmunan kuoret suklaan päältä. Värjää suklaamunat elintarvikesprayvärillä. 

Sekoita pikeeriä varten hieman kananmunan valkuaista ja tomusokeria, kunnes saat melko jämäkän koostumuksen. Siirrä pikeeri pursotuspussiin tai pakastepussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä.

Kiinnitä pikeerillä pieniä sokerimassakukkia ja nonparelleja pääsiäismunien koristeeksi.


Sokerimassakukat:

Kauli sokerimassa ohueksi levyksi. Ota massasta pienellä kukkamuotilla kuvioita. Nosta kukkakuviot vaahtomuovipalan päälle ja ohenna kukkien terälehtiä pallopäisellä marsipaanityökalulla. Paina lopuksi kukka syvälle vaahtomuoviin, jotta muodosta tulee kuppimainen. Anna kukkien kuivua ja pursota pikeerillä niihin keskustat.
4 kommenttia:

  1. Niin ihana postaus, että laittoi hiirenkin keittiössä puuhastelemaan.
    Kiitos tästä ohjeesta!

    VastaaPoista
  2. Tosi upeita! Täytyypä pistää korvan taakse vinkki ja kokeilla! :)

    VastaaPoista

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...