perjantai 29. marraskuuta 2013

BLOGIESITTELY UNELMIEN TALO JA KOTI -LEHDESSÄ!


Unelmien talo ja koti -lehdestä otettiin yhteyttä ja toivottiin minun esittelevän joulun ajan lempireseptini. Tähän oli ihan pakko valita valkosuklaaglögikakku. Se vain on niin täydellisen kepeä joulujälkkäri kaikkine joulun tuoksuineen. Tämän lumen keveän moussekakun resepti löytyy jo blogista postauksesta GLÖGIKAKKU - GLOGG CAKE, mutta sen löytää myös Unelmien talo ja koti -lehden nettisivuilta.

Täällä ollaan niin joulutunnelmissa, että koristelin jo eilen joulukuusen! Taidan olla siis hieman jouluhullu! Joulu on ihana piristys talven kylmyyteen ja pimeyteen, joten olen ehdottomasti sitä mieltä, että tästä lämpöisestä juhlasta pitää ottaa kaikki ilo irti. Niin pitkän aikaa kuin mahdollista. Joulukuusen koristeluun jo marraskuussa saattaa olla oma osuutensa myös sillä, että ajatuksellisesti minun pitää jo mahdollisimman äkkiä siirtyä kokonaan ensi kevääseen ja kesään. Täällä luonnostellaan ja leivotaan hyvinkin kesäisiä juttuja kirjaa varten. Parempi olla joulukuusi siis mahdollisimman ajoissa esillä, että ei tule hypättyä yhden ihanimman juhlan yli!

Unelmien talo ja koti lehdestä kannattaa katsastaa muuten myös ihanan sisustusbloggaajaystäväni Sallyn upeasta kodista tehty jouluinen juttu. Saattaapa siinä vilahtaa TÄHTIKAKUT - STAR CAKES -postauksesta tuttu kakku sekä kuppikakut resepteineen, vaikka lehteen painovirhe reseptin laatijan nimeen liittyen pääsikin.

Olisikin muuten mielenkiintoista kuulla, milloin teillä lukijoilla laitetaan joulukoristeet esille? Minä päivänä joulukuusi koristellaan? Milloin joululeivonnaisten leipominen alkaa?

Iloista joulun odotusta kaikille!maanantai 25. marraskuuta 2013

JULKAISEN KIRJAN!!! - BOOK ANNOUNCEMENT!!!


Pääsin vihdoin paljastamaan mitä jännää on jälleen tapahtunut kulissien takana! Siis aivan uskomaton vuosi! Minne kaikkialle blogi voikaan viedä! Nyt toteutetaan jälleen niin isoja unelmia, että enpä niistä ollut ikinä edes uskaltanut uneksia.

Sain jonkin aikaa sitten kustantamolta sähköpostin, jossa kysyttiin haluaisinko ryhtyä kirjailijaksi. Voitte kuvitella, että hypin ilmaan seuraavat kolme päivää! Nyt se on tosiaan totta. Ensimmäinen kakkukirjani julkaistaan keväällä 2014!

Reseptejä ja koristeidenteko-ohjeita on viime aikoina kyselty paljon ja nyt niitä tuleekin sitten kokonaisen kirjan verran! Kirjan, sellaisen ihan oikean kunnollisen kirjan. Tiedättekö sellaisen ajattoman kauniin esineen, jossa on kovat kannet, kivan tuntuista paperia ja sitä voi oikeasti selailla. Kirjoissa vain on sitä jotain.

Viime viikonloppuna pidin monen monta kakun koristelukurssia ja näytöstä. Kuulin usealta osallistujalta kommentteja, että  "Eihän tämä ollutkaan niin vaikeaa! Vau, minäkin voin nyt tehdä hienoja kakkuja!". Kirjan tarkoitus on, että jokainen lukija innostuu samalla tavalla. Näyttävien kakkujen tekemisessä on hyvinkin yksinkertiaisia niksejä ja kirjaan on koottu parhaat niistä. Kirjasta löytyvät tarkat kuvalliset ohjeet niin graafisten retrokakkujen koristeluun kuin herkkiin kukkakoristeisiinkin ja tietenkin paljon herkullisia reseptejä. Kliseisesti sanottuna kirja tarjoaa jokaiselle jotakin. Aloittelevalle leipojalle kirjasta löytyy helppoja reseptejä ja kaikki tekniikat kakun leipomisesta kuorruttamiseen on esitetty perusteellisesti. Edistyneemmälle kakunkoristelijalle kirja tarjoaa runsaasti uusia ideoita ja tämän hetken trendijuttuja. Kirja on yhtä inspiraation juhlaa sivu toisensa jälkeen!

Ulkoasultaan kirja tulee olemaan ihanan kaunis kokonaisuus, jossa näyttävän herkulliset leivonnaiset esittäytyvät tunnelmallisissa valokuvissa viimeisteltynä tyylikkäällä grafiikalla. Kirja tulee olemaan kaikkea sitä, mitä Painted By Cakes on nyt: retroa, vintagea ja viimeiseen asti hiottuja yksityiskohtia, mutta vieläkin blogia paremmin. Kirjan tekemisessä on mukana niin ammattitaitoinen porukka, että tuskin maltan odottaa, että saan valmiin kirjan käsiini!

Mutta kuten sanottu, seuraavat kuukaudet tulen leipomaan, kirjoittamaan ja somistamaan valokuvia hullun lailla. Jos blogissa näyttää tästä syystä hiljaiselta, niin älkää unohtako minua, ettehän? Odotus palkitaan nimittäin jo heti keväällä 2014 kun kirja julkaistaan!

Ja kirja nimi...jännitys tiivistyy...on tietenkin Kakkutaidetta kotikeittiössä. Siitä tulee kirja, jonka avulla ihan jokainen voi tehdä kakuista taidetta omassa keittiössään!

In English:

My first cake book will be published next spring! I can't believe it!


torstai 21. marraskuuta 2013

TUOMAROINTIA, NÄYTÖKSIÄ JA KORISTELUKURSSEJA HERKKUMESSUILLA!


Ensi viikonloppuna 22.-24.11.2013 kannattaa suunnata Seinäjoelle Herkkumessuille. Ja mikä parasta samalla kertaa järjestetään yhteensä kolmet messut, joten samalla lipulla pääsee myös Kirjamessuille sekä Viini- ja olutmessuille. Hurjan paljon nähtävää siis tiedossa.

Minut löytää Herkkumessujen puolelta lauantaina ja sunnuntaina näytöskeittiöstä koristelemassa talviaiheista kakkua. Lisäksi lauantain ja sunnuntain aikana järjestetään useita kakunkoristelupajoja, joissa opastan sokerimassakukkien tekoa. Näissä työpajoissa pääsee mukaan tekemään erilaisia kukkakoristeita ja itse tehdyt koristeet saa viedä mukanaan kotiin koristamaan seuraavaa juhlakakkua.

Messuilla järjestetään kakunkoristelukilpailu, jossa ennakkoäänestyksissä eniten ääniä saaneet kotileipurit pääsevät kisaamaan paikan päällä. Tähän kisaan liittyen minut löytää tuomariston joukosta analysoimasta silmä tarkkana jokaista kakkua. Jännää!

Makea viikonloppu siis tulossa! Ja oih kaikkia ihania jouluideoita messut ovat varmasti pullollaan, joten odotan itsekin innolla! Toivottavasti tapaan mahdollisimman monia teistä messuilla!

tiistai 19. marraskuuta 2013

NÄYTTELYN HÄÄKAKKU - EXHIBITION WEDDING CAKE


Suomen kädentaidot messuilla olleessa kakkunäyttelyssä yhtenä teemana olivat talvihäät. Messuilla otetuissa valokuvissa kakut eivät näy kovin tarkasti, joten tässä hieman tarkempaa kuvamateriaalia hääkakusta, joka kaikessa valkoisuudessaan erottui varmaankin heikoiten.

Messuilla haastatteluissa käytiin melko tarkasti läpi prosessia siitä, miten kakut syntyivät ja mistä inspiraatio koristeluihin tuli. Tähän hääkakkuun hain perinteisen valkoista teemaa. Sävytin kukkia kuitenkin hieman väreillä, jotta ne erottuisivat kakusta paremmin ja olisivat elävämmän näköisiä. Alkuperäinen suunnitelma oli täyttää kapeammat kerrosvälit kokonaan kukilla, jolloin näyttää siltä, että kerrokset lepäisivät kukkien päällä. Tämä tekniikka on kuitenkin ainakin ulkomailla niin tavanomainen, että kiinnittäessäni kukkia, kakku alkoi näyttää jotenkin tylsältä. Niinpä irrotin kukat ja asettelin ne valuviksi köynnöksiksi. Tällainen asettelu mahdollisti syötävän pitsin käyttämisen uudella tavalla eli siten, että se roikkuu kerrosten alareunoissa ilmassa. Pitsikoristelulla kakkuun sai vintage henkistä romantiikkaa ja kepeyttä. Koska kyseessä on näyttelykakku, jonka pitää säilyä huoneenlämmössä monta päivää, on kakku sisältä styroxia. Kuorrute ja kaikki koristeet ovat kuitenkin täysin syötäviä ja kakun rakenne on toteutettavissa ihan oikeastakin kakusta.

Rakastan tehdä valkoisia hääkakkuja, mutta niiden valokuvaaminen onkin sitten eri juttu. Valkoista valkoisella on ainakin vielä itselleni kuvaamisen suhteen todellinen haaste. Nämä kuvat ovat kaukana täydellisestä, mutta pikkuhiljaa yritän opiskella uusia juttuja valokuvaamisenkin osalta. Kakuistahan ei tosiaan yleensä jää jäljelle kuin valokuvat, joten niiden olisi parempi olla hemmetin hyviä.

In English:

I had a cake exhibition in a huge hand craft event last weekend and this wedding cake was one of the cakes that I made for the exhibition. I just love the idea of edible lace hanging below the tiers which made the cake really vintage style and romantic. I love to make white wedding cakes but I find it quite difficult to take photos of them. White on white isn't the easiest thing to photograph but I'm trying to learn all the time. Usually the only things that remain of a cake are the photos so they should be fabulous!

maanantai 18. marraskuuta 2013

SUOMEN KÄDENTAIDOT -MESSUTUNNELMIA


Viime viikonloppu vierähtikin esiintymisten merkeissä pääosin Suomen kädentaidot -messuilla. Seitsemän messuhaastattelun lomaan mahtui vielä perjantai-iltana kaksi kakunkoristelunäytöstä Kodin ykkösessä, joten hauskaa hommaa riitti koko viikonlopuksi. Messuilla haastatteluja minulla oli niin blogikahvilassa kuin päälavallakin. Yleisöä riitti ja oli ihana huomata, miten innostava aihe kakut ovat muillekin kuin minulle. Pääsinkin viikonlopun aikana juttelemaan monen monen innokkaan leivontaharrastajan kanssa.

Lauantai oli oikeaa blogien juhlaa kun Helsingissä järjestettiin Inspiration blog awards -gaala. Itse en millään ehtinyt esiintymisten takia paikalle, mutta huhu kertoo, että tunnelma oli katossa. Kaikkien kategorioiden voittajablogit näette indiedaysin sivuilta täältä. Onnittelut jokaiselle upealle bloggaajalle! Pari päivää ennen äänestyksen loppua Painted By Cakes oli 10 inspiroivimman ruokablogin joukossa. Aivan huikeaa! Kiitos, kiitos, kiitos kaikille äänestäneille!

Mutta nyt takaisin messuille. Suomen kädentaidot on suurin käsi- ja taideteollisuusalan messutapahtuma ja kävijöitä messuilla oli tänä vuonna huimat lähes 37 000 ihmistä! Sain suuren kunnian olla mukana kattausnäyttelyssä, jonka pöytien keskipisteeksi sain suunnitella kakut neljään juhlaan. Teemoina olivat talvihäät, itsenäisyypäivä, joulu ja uusi vuosi. Kattausten suunnittelussa olivat mukana somistaja, floristi ja hääsuunnittelija. Lisäksi kattausnäyttelyn taustalla oli esillä paperista tehtyjä iltapukuja. Näytti siis todella siltä, että juhlat ovat meneillään. Yleisö sai äänestää suosikkikattauksensa ja voittajakattaukseksi valikoitui itsenäisyyspäivän kattaus. Messujen nettisivujen etusivulta näette toimittajan kuvaaman videopätkän, jossa kerron hieman messutunnelmista. Lisää materiaalia messuilta näette esimerkiksi Suomen kädentaidot facebook -sivuilta.

Välillä minua itseänikin ihmetyttää, että mihin kaikkeen sitä voikaan päätyä tekemällä kakkuja. Monen muun mahtavan kokemuksen lisäksi pääsin tapaamaan taivaallisen herkullisella kutsuvieraslounaalla muotitaiteilija Jukka Rintalan, jonka maalauksia ja iltapukuja olen ihaillut aina. Ikimuistoinen viikonloppu!


Talvihäät


Itsenäisyyspäivän juhlapöytä

Joulun graafinen kakku

Uuden vuoden kultaa ja kimallusta


keskiviikko 13. marraskuuta 2013

KORISTELUNÄYTÖS KODIN YKKÖSESSÄ!


Tämän viikon perjantai-iltana kannattaa suunnata Kodin Ykköseen Tampereen Turtolaan! Kodin Ykkösen iltatapahtumassa on tiedossa monenlaista ohjelmaa ja tarjouksia. Olen mukana tapahtumassa tekemällä kaksi koristelunäytöstä klo 19:00 ja 20:00. Ensimmäisen näytöksen aiheena on kakun kuorruttaminen ja koristelu. Toisessa näytöksessä käydään läpi kuppikakkujen kuorrutustekniikoita ja koristelua. Tervetuloa mukaan innostumaan kakuista!

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

SYKSYINEN RISTIÄISKAKKU - AUTUMN CHRISTENING CAKE


Lehdet ovat jo puista pudonneet ja talvi tekee tuloaan, mutta eiköhän juuri ja juuri voi vielä julkaista syksyaiheisen kakun? Sen jälkeen mennään leivonta-ajatuksissa jo kovaa vauhtia joulun tunnelmiin. Tänään on tarkoitus vielä koristella jouluaiheinen näyttelykakku. Pienenä paljastuksena joulu on tänä vuonna täynnä ihanan graafista retrohenkeä.

Mutta pysytään vielä pieni hetki syksyssä. Tämä upean korkea suklaamassalla kuorrutettu kakku päätyi juhlistamaan pienen pojan ristiäisiä. Toiveena olivat maanläheiset värit ja pieni poika kurkistamassa lehtikasasta. Suklaamassa oli tähän kakkuun nappivalinta, koska syksyisen värikkäät lehdet erottuvat tummasta kuorrutteesta upeasti. Suklaisen kuorrutteen alta löytyy odotettavastikin lisää suklaata. Kakussa on mehevä suklaakakkupohja ja täytteenä suklaamoussea ja mansikkamoussea.

ps. nyt on viimeinen hetki äänestää inspiroivinta ruokablogia täällä!
lauantai 9. marraskuuta 2013

PAINTED BY CAKES TOP 10:SSÄ!


Mahtavaa! Indiedays julkaisi eilen TOP 10 -tilanteen kaikissa Inspiration Blog Awards äänestys -kategorioissa ja Painted By Cakes on mukana ruokablogien TOP 10:ssä! Tässä kategoriassa ovat tosiaan kaikki ruokablogit, eivät pelkästään leivontablogit. Tuntuu aivan mahtavalta olla noin kovassa kärkiporukassa mukana! Ja se on vain ja ainoastaan teidän ihanien lukijoiden ansiota. Valtaisa kiitos kaikille jo äänestäneille!

Jos et ole vielä äänestänyt suosikkiblogiasi, ehdit vielä äänestää huomenna sunnuntaina 10.11.2013!

Kokonaisuutena ääniä kaikissa kategorioissa on annettu yli 12 000, mutta erot ovat pieniä, joten yksikin ääni voi olla ratkaiseva. Painted By Cakes on ehdolla kategoriassa Inspiroivin ruokablogi ja äänestää voit TÄÄLLÄ!

Blogissa on ollut tällä viikolla hieman hiljaista, koska olen viimeistellyt näyttelyä ensi viikonlopun käsityömessuille. Kakkuja on koristeltu aamusta iltaan ja tiedossa onkin jotain aivan uutta. Pääsin toteuttamaan visioita isossa mittakaavassa, joten näyttäviä kakkuja on tiedossa! Odotan itsekin innolla, miltä kakku- ja kattausnäyttelyn kokonaisuus tulee lopulta näyttämään!

Ihanaa isänpäivää kaikille!

tiistai 5. marraskuuta 2013

KAKKUNÄYTTELY SUOMEN KÄDENTAIDOT MESSUILLA

Kuva: Suomen kädentaidot


Käsityön juhlavuosi huipentuu Suomen kädentaidot messuilla ja tämä Suomen suurin käsi- ja taideteollisuusalan messu kokoaa yhteen kymmenet tuhannet kädentaitajat ja käsityön ystävät. Pääteemoina ovat kotimainen muoti ja desig. Käsityön juhlavuotta vietetään Käsityö elämässä -teemalla, joka näkyy messuilla monin tavoin.

Lavalla nähdään mm värikkäistä asusteistaan tunnettu Juhani Tamminen ja Taito-Finlandia palkinnon saajan valitsee vaatesuunnittelija, taiteilija ja elokuvantekijä Paola Suhonen.

Messut järjestetään Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa 15.-17.11.2013

Minulla on suuren suuri ilo ja kunnia olla mukana myös. Olen messuilla jokaisena päivänä haastateltavana niin päälavalla kuin blogikahvilassakin. Lisäksi messuille tulee kakkunäyttely, jossa suunnittelemieni näyttävien kerroskakkujen ympärille on rakennettu upeita juhlakattauksia. Nähtävänä ovat siis viimeisimmät kakkutrendit ja tyylikkäimmät kattaukset. Näyttelystä saat ideoita talvihäihin, itsenäisyyspäivän juhliin, jouluun ja uuden vuoden juhliin. Tule paikanpäälle äänestämään upein kattaus kakkuineen!

Lisätietoja messuista löytyy messujen nettisivuilta. Tervetuloa inspiroitumaan käsityöstä ja Suomalaisesta designista!

Kuva: Suomen kädentaidot

maanantai 4. marraskuuta 2013

PISTAASI BROWNIE - PISTACHIO BROWNIE


Muistatteko tämän brownie cookie reseptin ja miten hehkutin Lontoossa maistamaani pistaasi brownieta? Tässä tulee resepti, jonka kehitin tämän taivaallisen brownien inspiroimana. Harvaa reseptiä olen käyttänyt niin monesti kuin tätä, joten valmistautukaa koukuttumiseen. Tässä browniessa on täydellinen rakenne. Brownien pinta on ihanan rapea ja brownie on sisältä suussa sulavan mehevä. Pähkinät ovat rapean suolainen yllätys brownien sisällä. Käytä brownien valmistamiseen nimen omaan suolattuja pistaasipähkinöitä. Niitä voi olla hankala löytää valmiiksi kuorittuna, mutta kuoriminen on vaivan arvoista, nimittäin pähkinöiden suolaisuus sopii tumman mehevän suklaan kanssa täydellisesti.

Tarjoile browniet sellaisenaan joko hieman lämpiminä tai jäähtyneinä. Molemmassa tapauksessa ne maistuvat taivaalliselta. Klassisen brownie -annoksen saat laittamalla pallon vaniljajäätelöä lämpimän brownie palan päälle ja viimeistelemällä kokonaisuuden suklaakastikkeella.

Jos haluaa vähän hifistellä, voi brownien lisukkeeksi tehdä mascarponevaahtoa ja suklaakastiketta. Muutaman kerran olen nämä lisukkeet brownien kanssa tehnyt ja browniesta tuleekin siten juhlava jälkiruoka. Laita suklaakastike raitoina lautaselle ja nosta browniepala kastikkeen päälle. Nosta lusikalla mascarponevaahtoa brownien päälle ja viimeistele kokonaisuus ripauksella kaakaojauhetta.

Pistaasi brownie
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
200 g tummaa suklaata
150 g voita
1 tl espressojauhetta
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
1,5 dl pistaasipähkinöitä

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla n. 20 cm kokoinen neliövuoka. (Voit käyttää myös pyöreää kakkuvuokaa). Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja suola. Laita suklaa, voi ja espressojauhe kuumuuden kestävään kulhoon. Kuumenna liedellä kattilassa hieman vettä kiehuvaksi ja nosta suklaakulho vesihauteeseen kattilan päälle siten, että vesi ei koske kulhon pohjaa. Sekoittele kunnes suklaa ja voi ovat kokonaan sulaneet. Ota kulho pois liedeltä. Lisää sokerit hyvin sekoittaen ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää kananmunat jäähtyneeseen seokseen nopeasti. Älä sekoita taikinaa liikaa. Vain sen verran, että kananmunat ovat kunnolla sekoittuneet taikinaan. Lisää kuivat aineet taikinaan siivilän läpi nuolijalla käännellen. Lisää pistaasipähkinät varovasti käännellen taikinan sekaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia, kunnes brownie on vielä kostea keskeltä. Voit kokeilla tätä työntämällä cocktailtikun browniehen. Paisto on sopiva kun tikkuun tarttuu vielä meheviä murusia. Tarjoile sellaisenaan, jäätelön kanssa tai mascarponevaahdon ja suklaakastikkeen kera.

Mascarponevaahto
1,5 dl kuohukermaa
125 g mascarponea
3 tl vaniljasokeria

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään mascarpone ja vaniljasokeri. Kääntele kermavaahto mascarponeseoksen joukkoon varovasti nuolijalla. Nosta lusikalla vaahtoa browniepalan päälle.

Suklaakastike
1/2 dl kuohukermaa
50 g tummaa suklaata
1/2 tl kahvilikööriä

Laita kerma ja suklaa kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Anna jäähtyä hieman ja lisää kahvilikööri. Sekoita tasaiseksi ja tarjoile.

In English:

Remember this pistachio brownie cookie recipe? Well this is the actual brownie recipe that I developed after having a perfect brownie in London. English recipe coming soon!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...