sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

SRI LANKA KUVINA


Kävin tammikuussa upeassa Sri Lankassa. Matkakuviin tuli palattua kun vanhempani pyysivät minua tekemään Sri Lanka -teemaisiin illanistujaisiin jälkiruoan. Inspiraation lähteitä Sri Lanka on kyllä tulvillaan!

Tässä superherkullisessa pannukakussa oli karamellisoitua kookosta täytteenä, nam!Ananasviljelmillä tuore ananas maistui ihanan makealta.
Paikallinen hääpari morsiusneitoineen. 
Vaikkakin Sri Lanka on köyhä maa, ainakin häitä osataan juhlia ja tästä syystä kakkukauppojakin oli vaikka kuinka.
Kahvinpapuja viidakon maustekierroksella.
Hikkaduwan kylässä.
Paikallisen perheen keittiö.
Pieni surffihotelli rannalla oli oiva majapaikka
Hikkaduwan ranta.
Pääsin näkemään kun pienet kilpikonnat kuoriutuivat rantahiekasta. Harvinainen näky jopa paikallisille!
Parhaat ravintolat tunnistaa siitä, että servetteinä on sanomalehtiä.
Curryt ja sambalia eli chilillä maustettua raastettua kookosta.
Roti suklaa-banaanitäytteellä. Tämä lehtevä taikina on toisaalta mehevä ja toisaalta ihanan rapea.
Upeita maisemia teeviljelmillä.
Teelehtien tuoksu oli huumaava teetehtaassa.

lauantai 30. maaliskuuta 2013

HAPPY EASTER!


Tällainen pääsiäiskakku lähti samaan osoitteeseen kuin narsissikakku viime vuonna. Kakun koristelun suunnitteluun sain melko vapaat kädet ja toiveena oli jotakin pääsiäiseen liittyvää, mutta tällä kertaa vaihtelun vuoksi jotain muuta kuin narsisseja. Ajattelin alkujaan tehdä tähän kakkuun tipuja, mutta jotenkin ne saivat kakun näyttämään lapsen synttärikakulta. Halusin, että kakku on selkeästi sen näköinen, että se ei ole tarkoitettu lasten juhliin. Päädyin tekemään ensimmäistä kertaa ikinä tulppaaneita sokerimassasta. En ole myöskään aikaisemmin asetellut kukkakoristeita keskelle kakkua. Jostain syystä kammoksun liikaa symmetriaa, mutta sopivan epäsymmetrian saikin aikaiseksi asettelemalla kukkien lehdet satunnaisiin kohtiin. Kukkakoristeet näyttävät luonnollisemmilta, kun ne eivät ole aivan kopioita toisistaan ja tarkan geometrisesti aseteltuna. Kakku on porkkanakakku tuorejuustotäytteellä ja kuorrute ja kukat ovat sokerimassaa. Aurinkoista pääsiäistä kaikille!


keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

LEHTIJUTTU LEIVOTAAN -LEHDESSÄ!


Pian kannattaa suunnata lehtikioskeille! Leivotaan -lehti teki blogiini liittyen jutun. Lehden irtonumero on ostettavissa 26.3.2013 eli ensi tiistaina. Lehden tilaajille lehti tulee jo 22.3. perjantaina.

Olen lievästi sanottuna aivan innoissani. Muistan kun Leivotaan -lehden ensimmäinen suomenkielinen numero julkaistiin ja ostin sen, koska lehdessä oli Ullan Unelman perustajasta juttu. Unohtamatta tietenkään kaikkia ihania reseptejä ja upeita valokuvia. Tilasin lehden saman tien itselleni ja haastateltavina lehdessä ovat olleet mm. suopersuosittujen Kinuskikissa- , Kakkuhelmi- ja Pullahiiren leivontanurkka- blogien kirjoittajat. Nämä haastattelut ovatkin olleet aina se ensimmäinen asia, jonka olen lehdestä lukenut. En voinut uskoa, että olisin itse seuraavana vuorossa. Niin ja Leivotaan -lehti on muuten ainoa lehti, jota olen koskaan tilannut.

Jutuntekotilanne oli huippuhauska ja kakkujen lisäksi keittiöni täyttyi kolmen naisen naurusta. Lehdestä löytyy haastattelun lisäksi muuten myös neljä (siis neljä!) reseptiäni.


sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

KASTEKAKKU - CHRISTENING CAKE


Tällaisen kakun tein viime viikonloppuna pienen tytön kastejuhlaan. Toiveena oli pääosin vaaleanpunainen ja valkoinen värimaailma. Koristeeksi toivottiin vauva, nalle, kukkia ja nimi palikoihin. Kakussa oli niin monia elementtejä, että mietin koristeiden asettelua tarkkaan. Palkitsevia onnistumisen hetkiä ovatkin ne, kun saa viimeisen kukan tai lehden kiinnitettyä paikalleen, niin että koristeiden sekamelskasta onkin syntynyt harmoninen kokonaisuus. Mielipideasioitahan nämä ovat, mutta kaikeksi ilokseni kakun saaja piti myös todella paljon lopputuloksesta. Aurinkoista sunnuntaita kaikille lukijoille!

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

KORISTEELLISET KAKUT -LEHTI


Sain blogini kautta arvioitavakseni ennakkojulkaisun Koristeelliset Kakut -lehdestä. Olin positiivisesti yllättynyt kun sain lehden käsiini. Varsinaisen lehden mukana tuli kunnioitettava määrä muutakin kakkuihin liittyvää tarviketta. Mukana tuli kaksi perhosenmuotoista pikkuleipämuottia, koristeluhilettä ja vielä tukeva pahvinen cupcake -teline. Lehden hintaan nähden ostos on kannattava jo pelkkien mukana tulevien tarvikkeiden myötä. 

Itse lehti on tehty myös huolella. Kuvat ovat hienoja ja työvaiheet on esitetty todella havainnollisesti. Lehdessä oli useita koristeluohjeita ja reseptejä erilaisiin leivonnaisiin. Reseptit ovat amerikkalaistyylisiä ja teksteistä paistaa hieman läpi se, että ne käännetään suomeksi. Tämä ei kuitenkaan sinänsä haittaa ja reseptit ovat hyvin ymmärrettävissä. Reseptien ainekset ovat myös sellaisia, että ne löytyvät normaalista ruokakaupoista. Hieman pettynyt olin ainoastaan siihen, että mukana tullut koristeluhile ei ollutkaan syötävää. Pakkauksessa luki, että hile ei ole myrkyllistä, mutta se on tarkoitettu koristeisiin, jotka nostetaan kakun päältä pois. En siis uskaltaisi laittaa sitä sokerimassakoristeisiin, jotta asian kanssa ei tulisi epäselvyyttä.

Lehti on mielestäni erittäin antoisa etenkin aloittelevalle kakunkoristelijalle. Kokeneemmalle kakkuharrastajalle jotkin ohjeet saattavat olla monelta osin jo tuttuja, mutta kivoja ideoita lehdestä saattaa löytyä joka tapauksessa. 

Hinta-laatusuhteeltaan tämä lehti on mukana tulevine tarvikkeineen erittäin toimiva paketti. Mahtavaa, että leivontabuumi vahvistuu Suomessa koko ajan ja tällaisia lehtiä alkaa olla saatavilla! Lisätietoja lehdestä löytyy lehden verkkosivuilta ja Facebookista.
tiistai 5. maaliskuuta 2013

TITI-NALLET - BEAR CAKE


Tämä Ti-Ti Nalle kakku matkasi viime viikonloppuna Turkuun pienen tytön synttärijuhliin. Kyseessä taitaa olla todellinen Ti-Ti Nalle -fani, koska myös aikaisemmin tekemäni Nalle-kakku ja Toinen Nalle-kakku menivät vuosi sitten samaan osoitteeseen. Tällä kertaa toiveena oli valkoinen kakku liilalla rusettikoristeella ja tietenkin nallet. Kakku on kananmunaton banaanikakku vaniljakreemi- ja vadelmatäytteellä.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...