tiistai 19. marraskuuta 2013

NÄYTTELYN HÄÄKAKKU - EXHIBITION WEDDING CAKE


Suomen kädentaidot messuilla olleessa kakkunäyttelyssä yhtenä teemana olivat talvihäät. Messuilla otetuissa valokuvissa kakut eivät näy kovin tarkasti, joten tässä hieman tarkempaa kuvamateriaalia hääkakusta, joka kaikessa valkoisuudessaan erottui varmaankin heikoiten.

Messuilla haastatteluissa käytiin melko tarkasti läpi prosessia siitä, miten kakut syntyivät ja mistä inspiraatio koristeluihin tuli. Tähän hääkakkuun hain perinteisen valkoista teemaa. Sävytin kukkia kuitenkin hieman väreillä, jotta ne erottuisivat kakusta paremmin ja olisivat elävämmän näköisiä. Alkuperäinen suunnitelma oli täyttää kapeammat kerrosvälit kokonaan kukilla, jolloin näyttää siltä, että kerrokset lepäisivät kukkien päällä. Tämä tekniikka on kuitenkin ainakin ulkomailla niin tavanomainen, että kiinnittäessäni kukkia, kakku alkoi näyttää jotenkin tylsältä. Niinpä irrotin kukat ja asettelin ne valuviksi köynnöksiksi. Tällainen asettelu mahdollisti syötävän pitsin käyttämisen uudella tavalla eli siten, että se roikkuu kerrosten alareunoissa ilmassa. Pitsikoristelulla kakkuun sai vintage henkistä romantiikkaa ja kepeyttä. Koska kyseessä on näyttelykakku, jonka pitää säilyä huoneenlämmössä monta päivää, on kakku sisältä styroxia. Kuorrute ja kaikki koristeet ovat kuitenkin täysin syötäviä ja kakun rakenne on toteutettavissa ihan oikeastakin kakusta.

Rakastan tehdä valkoisia hääkakkuja, mutta niiden valokuvaaminen onkin sitten eri juttu. Valkoista valkoisella on ainakin vielä itselleni kuvaamisen suhteen todellinen haaste. Nämä kuvat ovat kaukana täydellisestä, mutta pikkuhiljaa yritän opiskella uusia juttuja valokuvaamisenkin osalta. Kakuistahan ei tosiaan yleensä jää jäljelle kuin valokuvat, joten niiden olisi parempi olla hemmetin hyviä.

In English:

I had a cake exhibition in a huge hand craft event last weekend and this wedding cake was one of the cakes that I made for the exhibition. I just love the idea of edible lace hanging below the tiers which made the cake really vintage style and romantic. I love to make white wedding cakes but I find it quite difficult to take photos of them. White on white isn't the easiest thing to photograph but I'm trying to learn all the time. Usually the only things that remain of a cake are the photos so they should be fabulous!

14 kommenttia:

 1. Siis aivan mieletön. Nuo kukat on ihan tajuttoman kauniita ja upeasti tehtyjä, kuten on koko luomus, ihan kuin veistos! Voi vitsit, tuollaisia haluan itsekin osata vielä tehdä, ainakin sokeripitsivälineet on saatava hankittua! Tuo pitsi tekee kakusta kyllä jotenkin niin herkän, ja kukat on ihanan eläväisesti aseteltuja! Vakuuttavaa työtä, jälleen kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olenkin ihan koukuttunut tuohon pitsiin, sillä saa kyllä hienoa pintaa kakkuun :)

   Poista
 2. Vau, tosi ihania varsinkin tuo pitsi ja kukat ovat niin aidon näköisiä! :) Onko kuvan taustana musta kangas vai mikä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Taustana on mustaa paperia ja kakku on tumman pöydän päällä :)

   Poista
 3. Uskomattoman upea kakku. Viimeistelysi on ihan henkeäsalpaavan kaunista, näyttää, että olet todella suunnitellut jokaisen yksityiskohdan tarkasti. Minusta kuvasi ovat jo nyt upeita, mutta ainahan voi oppia uutta. valokuvaus on kyllä hankala taiteenlaji...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo kyllä asettelun tekemiseenkin saa vielä yllättäen kulumaan paljon aikaa :) Valokuvaus on kyllä sellainen suo kun sitä alkaa tosissaan opetella, mutta aina on kivaa oppia uutta!

   Poista
 4. Kaunista. Saako kysyä, kuinka olet tehnyt pitsin? Sugarveilillä? Entä pidätkö kursseja kukkien valmistamiseen? Ymmärrän kyllä että kiirettä on varmasti joka suuntaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitsi on tehty saman tyyppisestä ulkomailta ostetusta jauheesta kuin sugar veil. Pidän aina välillä kursseja kukkien valmistukseen. Voisin koittaa järjestää Tampereella enemmänkin kursseja. Laitan blogiin infoa, jos kursseja on tulossa. Huomenna ja ylihuomenna pidän Seinäjoen Herkkumessuilla kukkien teko kursseja monta kertaa päivässä, jos satut liikkumaan jossakin sillä suunnalla :)

   Poista
 5. Tajuttoman upea! Tuo pitsi on vaan niin ihana. :)

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos :) Isot hääkakut on aina niiiin ihania tehdä :)

   Poista
 7. Hei! Todella hieno kakku! Saisinko udella millä kiinnität kukat kakun reunaan? Pikeerillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiinnitän kukat pikeerillä tai ihan sellaisella kaupan sokerikuorrutteella, joka on tarkoitettu piparkakkujen koristelemiseen.

   Poista

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...