perjantai 26. huhtikuuta 2013

KAKKURAADISSA JA LEHTIJUTTUJA


Maaseudun tulevaisuus -lehdessä julkaistiin tänään 26.4.2013 juttu kakkutaiteiluistani. Lehden nettisivuilla julkaistiin myös eilen pienempi ennakkojuttu:

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/kakkutaiteilijan-käsissä-syntyy-uniikki-herkku-1.38073

Tämän viikon tiistaina pääsin näkemään hieman lähempää toimittajan työtä. Vietin parisen tuntia Aamulehden toimituksessa huippuhauskan tehtävän parissa. Aamulehti järjesti pari viikkoa sitten julkaistun näyttelyyni liittyvän lehtijutun yhteydessä kakkukilpailun, johon lukijat saivat lähettää valokuvia tekemistään kakuista. Minut pyydettiin mukaan raatiin valitsemaan kilpailun upeimmat kakut. Mukana raadissa olivat myös kuvataidekriitikko ja Aamulehden kulttuuritoimittaja.

Kakkuja arvioitiin erityisesti taidenäkökulmasta ja keskustelu päätyi välillä varsin syvälliselle tasolle. Cappuccionot kädessä pohdimme kakkujen värimaailmaa, rakennetta, muotoja, teemoja ja tunnelmia. Hengittääkö teos? Onko tässä jotakin uutta? Miten tämä peilautuu kuvataiteen tyylisuuntauksiin? Mikä on taidetta? Miten teos on teknisesti on toteutettu? Vastapainoksi tiukalle analyysille toimittajan työpiste täyttyi välillä myös kolmen naisen naurusta. Reaktio kuin reaktio, taiteen tulee herättää ajatuksia ja jäädä jotenkin mieleen. Kakkutaiteeseen liittyen tuleekin esiin mielenkiintoinen kysymys. Voiko vakavasti otettava taide olla hauskaa? Siis sillä tavalla hauskaa, että ensimmäisen silmäyksen jälkeen purskahdat nauruun?

Mielestäni oli aivan huippua, että näkökulmana pidettiin tiukasti taiteellisuus, jolloin arvostelussa korostui juuri tekijän oma ilmaisu ja luovuus. Teknistä toteutustakaan ei tietenkään unohdettu vaan myös upeaa kädentaitoa haluttiin tuoda esille. Aamulehden huomenna 27.4.2013 julkaistavasta numerosta näette, mitkä kakut kaikista upeista luomuksista nousivat raadin suosikeiksi!

2 kommenttia:

  1. Paljon onnea tosiaankin tuosta hienosta tittelistä:) Ja kakkusi ovat henkeäsalpaavan upeita!

    VastaaPoista

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...