tiistai 20. marraskuuta 2012

VINTAGE CARROT CAKE


Lupasin aikaisemmin antaa ohjeet kaikkiin Vintage Dessert Table -postauksen tarjottaviin. Seuraavana listalla on jälkkäripöydän kuningatar eli kakku. Päädyin tekemään porkkanakakun (joo tiedän, taas) yksinkertaisesti siksi, että tiesin ystävieni rakastavan tätä kakkua. Tarjoiluja suunnitellessa on hyvä ajatella niitä, joiden on tarkoitus maistella herkkuja. Resepti tähän ihanuuteen löytyy täältä.

Miten teet juhlavan ja näyttävän koristelun kakkuun alle 5 minuutissa?
Esimerkiksi näin:
Valitse Euro Kankaan alelaarista löytyneistä satiini- ja pitsinauhoista kolme tyyliltään ja väreiltään yhteensopivaa nauhaa. Kiinnitä pitsinauha kuorrutetun kakun ympärille yhdellä nuppineulalla tai tipalla sokerikuorrutetta (myydään kaupassa tuubeissa). Kiinnitä ohut satiininauha pitsinauhan päälle kakun alareunaan samalla tavalla. Tee kolmannesta nauhasta rusetti ja laita nuppineula rusetin sisälle. Kiinnitä rusetti nuppineulan avulla kakun reunaan.

Mitenkäs tällainen kakku syödään?
Irrota kakun reunan satiininauhan kiinnitys ja ala leikkaamaan kakkua nauhojen saumakohdalta. Irrota nauhaa sitä mukaa kun kakkua leikataan.

Moni varmasti ajattelee tässä vaiheessa, että kakussa tai ylipäätään lautasella ei saisi koskaan olla mitään, mitä ei voi syödä. Itsekin ajattelin aikaisemmin niin. Ulkomaalaisten kakkukirjojen lukeminen on kuitenkin tehokkaasti aivopessyt minut ja olen nykyään sitä mieltä, että kakussa voi näyttävyyden nimissä olla myös koristeita, jotka eivät ole tarkoitettu syötäväksi. Kunhan sekaannuksen vaaraa ei ole. Ja kyseessä ei ole pienten lasten juhlat.

Mitä mieltä olette? Tuleeko koristeiden olla aina syötäviä vai ovatko esimerkiksi satiininauhat kakunkoristeina ok? Mitä mieltä olette amerikkalaistyylisistä upeista sokerimassakukkakoristeista, jotka kätkevät sisälleen rautalankaa?

Mielelläni kuulisin ajatuksianne aiheesta suuntaan ja toiseen!
Juhlavaa tiistai-iltaa kaikille!

In English:

I promised to give you the instructions for the cakes in the post Vintage Dessert Table. This cake is a carrot cake and I chose it because I knew my friends absolutely love this cake. You can find the recipe here. It takes only five minutes to decorate this cake. Attach some lace and ribbon around the base of the cake, fastening them in position with a pin. Make a bow and attach it to the cake with a pin. Easy and beautiful!

13 kommenttia:

 1. Mä olen vähän pettynyt, että tuo nauha ei ollutkaan syötävää... Olisko sokerista tms. edes mahdollista tehdä jotain niin pientä, että näyttäisi pitsiltä? Jos ei, niin okei, hyväksytään. Upea on! Mutta se on musta ihan karmivaa, että periaatteessa syötäviin osiin tungetaan sisälle just esim. rautalankaa. Älä sä vaan ryhdy moiseen, ethän! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo syötävänkin version pystyy tekemään esimerkiksi tekemällä kuvioinnin käsin maalaamalla tai hyödyntämällä pitsimuottia ja erikoissokeria. Pitsikuvioita voi tehdä myös käyttämällä pitsiä sabluunana, jolloin pitsin päälle ripotellaan tomusokeria tai spraymaalataan.

   Oikean pitsin käyttäminen on nopea ja kaikille helppo tapa koristella kakku. Kyse on tosiaan siitä, että oikaisin tässä :)

   Sokerikukissa on tosiaan se ongelma, että rautalanka on joskus kukan sisällä piilossa. Ei olisi kiva yllätys puraista metallia kakussa! :D

   Kiitos kommentista Jonna! :)

   Poista
 2. Ihana jälleen kerran. :)

  Pitsiä voi tosiaan syötävänäkin saada, tämä on muistaakseni Sugar Veil nimeltään (käsittääkseni joku kone? :D). Tosi näyttävää, mutta ainakin tällä hetkellä Suomesta lähes mahdotonta saada :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Sugar Veiliä tarkoitinkin :) En ole kokeillut, mutta ilmeisesti siitä sekoitetaan veden kanssa joustava massa, jota voi "valaa" pitsimuottiin. Ja ihan käsinkin siitä voi ilmeisesti tehdä siirrettävää joustavaa pitsiä.

   Poista
  2. Ja aivan niinkuin sanoit, siihen on myös (pikagoogletuksen perusteella) jokin kompressoria hyödyntävä kone :)

   Poista
 3. Ei vitsit mitä upeuksia loihdit!! Tuolta sinun arkistoista voisin bongaa hääkakkuunkin mallia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Toivottavasti löytyy inspiraatiota hääkakkuun ;)

   Poista
 4. Mä en ole vielä sisäistänyt ajatusta että kakkuun laittaisi jotain "ei-syötävää", vaan ajattelen, että kaiken lautasella näkyvän saa kauhoa kitusiinsa rauhassa. Näyttäviä koristeita toki saa helposti kun tekee valmiista nauhoista tms. Rautalankavirityksiäkään en siis sulata, mutta ainahan mieli näissäkin asioissa voi muuttua. ;)

  Taisin sutkin bongata pikaisesti Indiedays-pirskeissä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä jännä juttu, miten itsellänikin mieli muuttui joustavanpaan suuntaan pikku hiljaa jenkkikakkuja ihastellessa :D

   Kiva, että olit Indiedays juhlissa myös! Olisikin ollut mukava tavata siellä, seuraavalla kerralla sitten! :)

   Poista
 5. Aivan ihania kakkuja teet! Tässä porkkanakakussa tykkään sokerimassalla viimeistellystä ulkoasusta, kun esim. Sokoksen kahvilan porkkanakakun täyte-/kuorrutemassassa on käytetty liivatetta sileän lopputuloksen aikaansaamiseksi. Hurjan pieni tuo 15 cm vuoka. Kuinka muuttaisin ohjetta 20 cm vuokaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) 20 cm kokoisen vuoan tilavuus on n. 1,8 kertainen verrattuna 15 cm vuokaan, joten tekisin taikinan 20 cm vuokaan kaksinkertaisena. 1,5-kertainen saattaisi jäädä hieman matalaksi. Taikinaa jää hieman yli riippuen vuokasi korkeudesta. Kun kaadat taikinan vuokaan, jätä pari senttiä kohoamisvaraa. Paistoaika on isommalla kakulla hieman pidempi, n. 1 tunti ja 15 min.

   Poista
 6. Minusta kaikkien koristeiden ei tarvitse olla syötäviä. Pääasia että lopputulos on kaunis. Kakkuhan tuhoutuu vähitelleen kuitenkin sitä syödessä ja usein koristeet jäävät joka tapauksessa syömättä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kun kakkua leikataan, taideteos on joka tapauksessa jo tuhottu :D

   Poista

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...