tiistai 18. syyskuuta 2012

HOLIDAY IN TUNISIA
Vietin ihanan viikon loman hyvän ystäväni kanssa Tunisiassa. Olimme päättäneet ottaa alkusyksystä äkkilähdön ja neljä päivää ennen lähtöä varasimme matkan Tunisian Port El Kantaouiin. Kyseinen satamakaupunki sijaitsee parinkymmenen minuutin ajomatkan päästä Tunisian kolmanneksi suurimmasta kaupungista Soussesta.
Afrikan lait tulivat Soussessa käydessämme heti ensimmäisenä iltana tutuiksi, kun ystäväni käsilaukku varastettiin perinteisellä skootteritekniikalla. Myöhemmin saimmekin todeta, että kahden vaalean naisen on lähes mahdoton liikkua Soussessa edes päivällä. Jatkuvasti joku tarjoutui "näyttämään tietä", mikä on kuulemma Tunisiassa todennäköisin tapa tulla ryöstetyksi. Port El Kantaouissa saimme kuitenkin liikkua rauhassa kojujen innokkaita myyjiä lukuunottamatta. Niistäkin pääsin eroon sillä, että aloin itse myydä omia H&M:lta ostettuja aurinkolasejani jokaiselle kauppiaalle, joka yritti myydä minulle feikkilaukkua.


Port El Kantaoui on kieltämättä melkoinen turistirysä, mutta oiva paikka kunnolliselle "aivot narikkaan" rantalomalle. Ranta oli tosissaan upea. En olisi uskonut, että neljän tunnin lentomatkan päästä Suomesta löytyy niin mahtava hienohiekkainen ranta, todella lämmin merivesi ja ihana ilmasto. Ranta vetää melkeinpä vertoja Aasian rannoille. Matkustin vaihto-opiskeluaikana Malesiassa, Filippiineillä, Kambotzassa, Laosissa, Vietnamissa, Indonesiassa, Thaimaassa, Sri Lankassa ja Singaporessa, mutta tämän tasoisia rantoja ei tullut vastaan montaakaan. Ihmisiä rannalla oli tietysti enemmän kuin monilla syrjäisillä Aasian rannoilla, mutta jostain syystä sekään ei tällä kertaa tuntunut paljon haittaavan. Aasiaan verrattuna kivana plussana oli muuten se, että matkan aikana ei tullut vastaan yhtäkään inhottavaa liskoa, hämähäkkiä, torakkaa tai edes hyttystä. (Ai mitenniin olen vähän neiti...)


Koska ranta oli kerrassaan upea (ja loma aivan liian lyhyt) painottui lomailu rannalla makoiluun ja lämpimässä vedessä uimiseen. Tämä pikavisiitti Tunisiaan vakuutti kuitenkin sen verran, että aion ehdottomasti palata takaisin. Ja seuraavalla kerralla kahdeksi viikoksi, jotta ehdin käydä tutustumassa myös Saharan aavikkoon. Kameleilla pääsimme kuitenkin ratsastamaan rannalla. (Huom kameli selkeästi panosti poseeraukseen kun otin siitä kuvan!)


Paikalliset ajoneuvot parkkipaikalla...Tässä siis hieman esimakua Tunisiasta. Seuraavassa postauksessa selviää, miten herkullisten jälkiruokien metsästäminen onnistui!
In English:

I spent a really nice holiday with my friend in Tunisia in Port El Kantaoui. Even tough there are a lot of tourists everywhere near Sousse I enjoyed the beautiful beach, warm seawater and perfect weather. I'm definitely going back and next time for two weeks so that I have time to visit Sahara. In the next post I'll tell you the story about finding the perfect dessert in Tunisia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...