tiistai 5. kesäkuuta 2012

ALPPIKAKKU - ALPS CAKE

Tämä kakku tilattiin Italia-aiheisiin illanistujaisiin. Tilaajat olivat juuri olleet laskettelumatkalla Italian Alpeilla ja toiveena oli, että kakku kuvastaisi matkaa jotenkin. Päätin tehdä kakusta vuoren näköisen ja Italia -teemaan liittyen tein sokerimassasta piknikin, jossa on erilaisia italialaisia ruokia. Piknik oli tosiaan todellista minikokoa. Mittakaavan pystyy hahmottamaan kuvista vertaamalla koristeita kakkualustaan, jonka paksuus on 1 cm. Lisäksi tein vielä kaksi paria suksia, koska kyse oli ollut laskettelumatkasta.

Toiveena oli, että kakun maku sopisi Italia-teemaan ja siten mauksi valikoitui tiramisu. Kakussa on savoyard-keksien sijasta vaalea sokerikakkupohja ja marsala viinin tilalla Disaronno likööriä. Muuten kakusta löytyvätkin tiramisun perinteiset raaka-aineet eli mascarpone juusto, kananmunat, espresso ja kaakao. Kuorrute on vaniljanmakuista sokerimassaa, jonka maalasin spray-väreillä.

 This cake was ordered to a party with Italian Alps theme. The cake is a delicious tiramisu cake with almost all the original ingredients of this traditional Italian dessert.


2 kommenttia:

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...