lauantai 26. marraskuuta 2011

Rusettikakku - Bow Cake


Tämä kakku oli tarjolla pienen tytön 1-vuotis syntymäpäivillä. Toiveena oli vaaleanpunainen tyttömäinen kakku, jonka päällä lukee "Miisa 1v". Ensimmäisenä mieleeni tuli, että kakkuun voisi tehdä ison rusetin. Rusetin lisäksi päätin tehdä kakkuun kukka- ja lehtikuvioinnin hieman eri tavalla kuin aikaisemmissa tekemissäni kukkakakuissa.

Leikkasin kukkakuviot sokerimassan ja vaahtokarkkimassan sekoituksesta ja painoin kukkien ja lehtien pintaan pitsikuvioinnin. Rusetin muotoilin sokerimassan ja vaahtokarkkimassan sekoituksesta. Kakun reunan pursotukset ja teksti ovat pikeeriä.

Kakussa on mehevä suklaakakkupohja ja täytteenä toisessa kerroksessa mansikkamoussea ja toisessa minttusuklaamoussea. Kuorrute on itsetehtyä vaahtokarkkimassaa. Kuorrutteen alla on suklaakreemiä.


tiistai 22. marraskuuta 2011

MINTTUSUKLAAJUUSTOKAKKU - MINT CHOCOLATE CHEESECAKE


Tässä valkosuklaajuustokakussa on sisällä minttutryffelisydän. Pohja on tehty suklaatäytekekseistä ja koristeet ovat suklaamuotteihin valettua tummaa suklaata. Viimeistelin kakun suklaarouheella. Herkullista oli!Pohja:
½ pakettia domino-keksejä
25 g voita

Täyte:
200 g tuorejuustoa
2,5 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
130 g valkosuklaata
2 liivatelehteä
100 g pätkiksiä

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita margariini ja keksimuru ja painele muruseos n. 16 cm halkaisijan kokoisen irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä. Sekoita tuorejuusto ja vaniljasokeri keskenään. Lisää valkosuklaa ohuena nauhana koko ajan pallovispilällä sekoittaen. Lisää liivateliemi samalla tekniikalla. Kääntele varovasti joukkoon kermavaahto.

Laita keksipohjan päälle osa täytteestä. Ripottele rouhitut pätkis-karkit täytekerroksen päälle kakun keskelle. Kaada loput täytteestä vuokaan siten, että pätkisrouhe peittyy kakun päältä ja reunoilta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Irrota kakku vuoasta ja herkuttele!


This is a delicious light cheesecake, and you don't even need an oven to make this!

Mint chocolate cheesecake

Crust:
200 g oreos
25 g melted butter

Cheesecake:
200g cream cheese
1 cup heavy cream
130 g white chocolate
2 sheets of gelatine
1 tbsp boiling water
100g chocolate mint truffles

Mix cookies in a food processor until finely ground. Combine oreo crumbs and melted butter in a bowl. Press the mixture firmly against the bottom of a 7 inch springform pan. Melt the chocolate and soak sheets of gelatin in a bowl of cold water for 10 minutes. Whip cream until stiff peaks are just about to form. Cut the truffles into small pieces. Soften the cream cheese in a separate bowl. Once the gelatine sheets are soft lift the sheets from cold water and wring gently to remove excess water. Add gelatine to boiling water, stirring until dissolved. Whisk the cream cheese, white chocolate and gelatine into whipped cream. Pour half of the mixture into cake tin and sprinkle the truffels in the middle of the cake. Pour the remaining cheese cake batter into the cake tin covering the truffles. Refrigerate for a couple of hours and enjoy!

lauantai 12. marraskuuta 2011

Ruusukoriste - Rose Cake Topper


95 -vuotta täyttävän sotaveteraanin syntymäpäiväkakkuun toivottiin koristeeksi isoja punaisia ruusuja ja numerot 95. Tein ruusuista valmiiksi asetelman sokerimassalevyn päälle, jotta koriste on helppo nostaa kakun päälle.

Ruusut ja numerot ovat sokerimassan ja vaahtokarkkimassan sekoitusta. Kaikki koristeet on maalattu kuivumisen jälkeen tomuväreillä.

sunnuntai 6. marraskuuta 2011

HALLOWEEN KAKKU - HALLOWEEN CAKE


Ystäväni syntymäpäiviä juhlittiin halloween -teemalla ja ystäväni pyysi minua tekemään halloween -tyylisen kakun juhliin. Suunnitteluun sain muuten vapaat kädet, mutta ystäväni sanoi ohimennen, että "joku kummituskakku vois olla kiva".

Perinteiset valkokaapuiset sokerimassakummitukset olisivat olleet hieman tylsä valinta isoon kakkuun joten päätin tehdä sen sijaan yhden ison yksityiskohtaisen kummitustytön istumaan kakun reunalle. Ja mikä olisikaan luontevampi ympäristö kummitukselle kuin hautausmaa. Tein siis muutaman hautakiven kummitustytön taustalle ja maalasin kakun pinnan jäisen huurteiseksi maaksi. Lisäsin vielä muutamia kivikasoja kakun alareunaan ja sitten hyytävän karmiva halloween kakku oli valmis.

Syntymäpäiväkakuksi kummitustyttö hautausmaalla ei tietenkään ole ihan perinteisin valinta, mutta noudatin synttärisankarin toivetta kummituskakusta ja hän olikin kakkuun erittäin tyytyväinen!


Kakussa on mehevä suklaakakkupohja ja täytteenä alemmassa kerroksessa minttusuklaamoussea ja ylemmässä kerroksessa mansikkamoussea. Kakun kuorrute on itsetehtyä vaahtokarkkimassaa ja kuorrutteen alla on minttusuklaakreemi. Kummitustytön tein sokerimassan ja vaahtokarkkimassan sekoituksesta. Hautakivet ja kivikasat ovat marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta. Ja kuten aina, kakku on siis kokonaisuudessaan koristeita myöten täysin syötävä, ja lukuisten kommenttien perusteella myös erittäin herkullinen!


I made this cake for my friends birthday. This cake is a moist chocolate cake with strawberry mousse filling and mint chocolate mousse filling. This is not a typical kind of birthday cake with graveyard and everything but the party was on Halloween so my friend said she wanted a ghost cake. I didn't feel like making those simple white ghosts. I wanted the cake to be special and have a true feeling. When I begin to design a cake my goal is to create a world, an atmosphere, a story. An unforgettable experience. With this in mind I decided to make a ghost girl with a beautiful dress. I made the cake look like a freezing graveyard in order to emphasize that the girl is a ghost. I'm sure there is a story this girl would want to share with us if she could speak. What do you think is her story? I haven't figured it out yet...


Kummitukset - GhostsYstäväni järjesti halloween-teemaiset synttärijuhlat ja halusi jotain halloween aiheisia koristeita tekemiinsä muffinsseihin. Pikaisesti tein muutamaan pikkuhaamun sokerimassan ja vaahtokarkkimassan sekoituksesta. Koristeitten kuivuttua maalasin vielä kummituksille silmät elintarvikevärillä. Kummitukset näyttivätkin aika hauskoilta oranssikuorrutteisten ja mustalla glitterillä koristeltujen muffinssien päällä!

keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Michael Jackson kakku - Michael Jackson Cake


Tämä kakku oli tarjolla Michael Jackson -teemabileissä. Kakussa on mehevä suklaakakkupohja ja täytteenä valkosuklaa-daim-rahkamoussea ja vadelmia. Kakun kuorrute on itsetehtyä vaahtokarkkimassaa, jonka maalasin pronssinväriseksi elintarvikesprayvärillä. Väripullosta oli kuitenkin jostain syystä paine kadonnut täysin, joten levitin värin loputa pensselillä. Lopputuloksesta ei siis tullut aivan alkuperäisen suunnitelman mukainen.


Hanska on itsetehtyä vaahtokarkkimassaa ja se on koristeltu valkoisella kimallegeelillä. Hattu on vaahtokarkkimassan ja sokerimassan sekoitusta. Hattu on oikean hatun kokoinen ja onkin kooltaan isoin yksittäinen koriste, jonka olen tähän mennessä tehnyt! Kakun syöjistä moni halusi osuutensa vielä hatusta ja kakun lisäksi sekin jaettiin tasapuolisesti vieraiden kesken.


MINTTUSUKLAA KUPPIKAKUT - MINT CHOCOLATE CUPCAKES


Nämä minttusuklaa kuppikakut ovat minikokoisia ja siksi ne ovatkin kivoja tarjottavia kahvipöydässä. Paperin sisältä löytyy mehevä minttusuklaakakku ja kuorrute on minttusuklaakreemiä. Kakut koristelin erilaisilla nonparelleilla. Nämä kuppikakut olivatkin todella herkullisia ja niitä sai nostella tarjolle koko ajan lisää, koska ne hävisivät kahvipöydästä nopeasti!

These mint chocolate cupcakes were really delicious. I made the mint chocolate cake with mint chocolate candy crush which melted nicely in the oven and made the cupcakes really moist!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...